Matsedel

Meny Stella Polaris hösten 2019/våren 2020

5/9 Eu

Förrätt: Gubbaröra på grov smörgås

Varmrätt: Helgrillad gris, grönsaker, potatissallad, äppelmos


19/9 Veteranafton

Förrätt: Smörgås med skinkröra

Varmrätt: Gratinerad spättfilé med räkor och svamp. Sparris

Efterrätt: Vaniljglass med varma hallon


3/10 Jubelveteran

Förrätt: Gravlaxtoast

Varmrätt: Herrgårdsstek med ärtor, morötter och gelé, sås, brynt kulpotatis

Efterrätt: Citronfromage


17/10 Besök i Halör


31/10 B

Förrätt: Saltköttssmörgås med pepparrotsgrädde

Varmrätt: Helstekt kotlett med ärtor, morötter, pressgurka, sås, stekt potatis


14/11 Eu

Förrätt: Sparrissoppa

Varmrätt: Stekt gås med brysselkål, rödkål, katrinplommon, äpple, äppelmos, sås, kokt potatis

Efterrätt: Äpplekaka med vaniljsås


28/11 Eu

Stella Polaris traditionella julbord

 

28/12 Eu Årsdag

Förrätt: Gravlaxtoast

Varmrätt: Stekt kalkon med brysselkål, morötter, pressgurka, sås, kulpotatis

Efterrätt: Glasstårta


9/1 Eu

Förrätt: Leverpastejsmörgås med bacon

Varmrätt: Panerad fläskkotlett med sallad, sås, potatis

23/1 D, B, Eu val

Förrätt: Matjessillsmörgås

Varmrätt: Pannbiff med lök, grönsaker, sås, lingon, kokt potatis


25/1 Midvinterfest

Förrätt: Parmaskinka på salladsbädd med pinjenötter

Varmrätt: Fläsknoisette med svamp, ärtor, morötter, bearnaisesås, stekt potatis


6/2 Eu Bierabend

Förrätt: Gubbaröra på grov smörgås

Varmrätt: Rimmad skank, korv, surkål, senap, potatismos


20/2 Eu Ekonomi

Förrätt: Skinkkanapé

Varmrätt: Hel laxsida med skaldjur, ärtor, citronsås, kokt potatis


5/3 Eu Äldre ämbetsmän

Förrätt: Saltköttssmörgås med pepparrotsgrädde

Varmrätt: Fläskytterfilé med Haricots verts, morötter, pressgurka, sås, klyftpotatis


19/3 Eu

Förrätt: Sillsmörgås

Varmrätt: Bruna bönor med stekt fläsk, löksås, kokt potatis


2/4 BGG

Förrätt: Melon med rökt skinka

Varmrätt: Varmrökt lax med grönsaker, romsås, kokt potatis

Efterrätt: Chokladpudding med vispgrädde


16/4 Eu Installation

Förrätt: Skinkrullar med waldorfsallad

Varmrätt: Fläskwienerschnitzel med ärtor, skysås, potatis

Efterrätt: Glasstårta


25/4 Vårfest

Förrätt: 3 sorters sill, ägg, bröd, smör

Varmrätt: Stekt kycklingfilé med frästa Haricots verts, svamp, rödlök, dragonsås, stekt potatis


28/5 Utflykt