Matsedel

Meny Stella Polaris hösten 2018/våren 2019

6/9 EU Kräftskiva

Varmrätt: Kräftor, räkor, västerbottenpaj, kycklingpaj, bröd


20/9 EU Veteranafton

Förrätt: Skinkcanapé

Varmrätt: Ugnsbakad citronpepparlax med grönsaker, hollandaisesås, kokt potatis

Efterrätt: Ananasfromage med vispgrädde


4/10 Oktoberfest

Förrätt: Gubbaröra

Varmrätt: 6 sorters korv, surkål, potatismos, senap

Efterrätt: Apfelstrudel, vaniljsås


18/10 Hos Halör


1/11 D

Förrätt: Sparrissoppa

Varmrätt: Stekt gås med brysselkål, rödkål, katrinplommon, äpple, äppelmos, sås kokt potatis

Efterrätt: Äpplekaka med vaniljsås


15/11 D-ball, EU gem Selene

Förrätt: Leverpastejsmörgås med bacon

Varmrätt: Kålpudding med lingon, sås, kokt potatis


29/11 EU

Traditionellt Julbord


28/12 EU Årsdag

Förrätt: Gravlaxtoast

Varmrätt: Stekt kalkon, brysselkål, morötter, pressgurka, sås, kulpotatis

Efterrätt: Glasstårta


10/1 EU

Förrätt: Matjessillsmörgås

Varmrätt: Svampgratinerad kassler med grönsaker, sås, lingon, stekt potatis


24/1 D, B, EU val

Förrätt: Stekt kall strömming på smörgås

Varmrätt: Skånsk kalops med rödbetor, kokt potatis


26/1 Midvinterfest

Förrätt: Parmaskinka på salladsbädd, pinjenötter, melon

Varmrätt: Fläsknoisette, svamp, ärtor, morötter, bearnaisesås, stekt potatis


7/2 EU Bierabend

Förrätt: Gubbaröra på grov smörgås

Varmrätt: Rimmad skank, korv, surkål, senap, potatismos


21/2 D, B, EU ekonomi

Förrätt: Ägg o sillsmörgås

Varmrätt: Pannbiff med lök, lingon, sås, potatis


7/3 EU äldre ämbetsmän

Förrätt: Saltköttssmörgås med pepparrotsgrädde

Varmrätt: Helstekt kotlett, grönsaker, sallad (blandad), sås, klyftpotatis


21/3 EU

Förrätt: Köttpytt med cumberlandsås

Varmrätt: Stekt spättfilé, sallad (uppdelad), räksås, kokt potatis


4/4 EU

Förrätt: Rökt skinka med melon

Varmrätt: Revbensspjäll, rödkål, grönsaker, sås, potatis


18/4 EU

Förrätt: Liten smörgås med laxröra

Varmrätt: Fläskschnitzel med ärtor, skysås, stekt potatis


27/4 Vårfest

Förrätt: 3 sorters sill, ägg, bröd o smör

Varmrätt: Stekt kycklingfilé med frästa grönsaker, dragonsås, potatis


6/5

I Selene


16/5 DGG

Förrätt: Gravlaxtoast

Varmrätt: Slottstek med ärtor, morötter, svamp, gelé, sås, brynt potatis

Efterrätt: Vaniljglass med varma hallon


23/5 Utflykt

Midsommarmat